Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÉRDEKESSÉGEK A TEVETEJRŐL

ÉRDEKESSÉGEK A TEVETEJRŐL A tevetej rendkívül értékes összetevő, amelyről érdemes többet megtudnod!

• A tevetej sokkal jobban hasonlít az emberi tejhez, mint bármely másik tej.

•Laktóz intoleráns egyének is általában könnyen emésztik.

• Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, főleg B, C vitaminban és vasban.

•A tevetejben lévő laktoferrin antibakteriális, antivirális és tumor ellenes hatással bír.

• A fertőzések ellen védő immunglobulint tartalmaz, lehetővé téve a kisméretű az antigének áthatolása és így  az immunrendszer hatékonyságának fokozását.

• Gazdag inzulinforrás. Körülbelül 52 egységnyi inzulint tartalmaz minden egyes liter tevetej, ezáltal remek kezelési lehetőséget nyújt 1. és 2. típusú valamint gesztációs diabéteszben.

A tevetejet hagyományosan a diabétesz kezelésére használták. A tevetej inzulin illetve inzulinszerű proteinjei károsodás nélkül haladnak keresztül a gyomron. Normál esetben a gyomor savassága tönkretenné az inzulint. Ezért olyan nehéz szájon át bevehető inzulint kifejleszteni. Egyes típusú diabeteszes betegekkel végzett egy hónapig tartó kísérletben azt mutatták ki, hogy napi egy pohárnyi tevetejet fogyasztása javította a vér glükóz szintjét, ezzel nagyban csökkentve az inzulinszükségletet.

 

Ha nem megfelelően ellenőrzik a diabéteszt, akkor a betegnél sokkal nagyobb az olyan komplikációk kialakulásának lehetősége, mint a hypoglycemia, ketoacidózis és a non-ketotikus hyperosmolaris kóma. Hosszabb távú komplikációként előfordulhat kardiovaszkuláris betegség, retinasérülés, krónikus veseelégtelenség, idegsérülés, sebgyógyulási nehézségek, lábgangréna, amely amputációhoz és erektilis diszfunkcióhoz vezethet.

 

• Nincs benne béta kazein és más gyakori allergén, amely megtalálható a tehéntejben. Immunrendszeri komponenseket, amelyek jótékonyak hathatnak a tejre és más élelmiszerekre allergiás gyereknél.

• Javítja az autoimmun betegséggel küzdő emberek életminőségét. Segít az immunrendszernek, hogy megfelelően reagáljon és ne támadjon a test saját szöveteire.

• A tevetej nagyszerű proteinforrás és teljes értékű táplálék. Elegendő tápanyagot nyújt az élet fenntartásához és ezért gyakran adják alultáplált gyerekeknek.

• Összehasonlítva a teve, a bölény és a  juhtej zsírjával, a tevetej zsírja több rövid láncú zsírsavval rendelkezik és különösen magas  linolén és politelitetlen savakban, javítva ezzel az agy egészségét és az általános egészségi állapotot.

 

 A tevetej potenciális antimikrobiális és védő hatással rendelkező proteinforrás. Ezek a proteinek nem találhatók meg a tehéntejben, vagy ha mégis, akkor is csak nagyon kis mennyiségben. Ezen kívül a tevetejet a világ egyes részein bizonyos betegségek kezelésére használják. A tevetej teljes értékű élelmiszer, vagyis fedezi egy személy napi tápanyag szükségletét.

Tartalomhoz tartozó címkék: Minta címke

Keresés